Islandisia - Introducere

Introducere


             Povestea care urmează aparține islandisienilor, locuitorii unei planete îndepărtate din Galaxia Cristall. Acoperită pe trei sferturi cu apă, Islandisia este formată din arhipelaguri, insule și insulițe răspândite de la un pol la altul, de o parte și de alta a ecuatorului. Pe toate insulele trăiesc popoare adaptate la condițiile pe care natura le oferă. Spun asta pentru că fiecare insulă a fost binecuvântată de la început cu bogății și resurse variate pentru o viață îndestulătoare și fericită pentru toți locuitorii ei. Și a mai primit ceva fiecare popor: câte o piatră prețioasă cu puteri magice care să-i protejeze fie de atacurile barbarilor fără de popor, fie de Magii Negri. Vreme de secole spiritele acestor pietre prețioase le-a asigurat islandisienilor o viață liniștită și prosperă. Deși nu sunt văzute, spiritile acestea sunt simțite și auzite!
Pacea și prosperitatea au dăinuit pe Islandisia până când, prin cine știe ce mijloace, magii cei răi și barbarii au reușit să pună mâna pe Piatra Soarelui din Arhipelagul Celor Trei Insule. De atunci echilibrul lumii a fost rupt și viețile oamenilor a luat o întorsătură neplăcută pentru cele două popoare care trăiesc aici. Mai mult decât atât, și celelalte popoare se simt amenințate de alianța dintre barbari și Magii Negri. Așa se face că în acest moment există o coaliție între toate insulele, tările și țărmurile mai apropiate sau mai îndepărtate ale Islandisiei, prin care se încearcă restabilirea echilibrului pe toată planeta. Magii Albi, oameni inițiați în magie albă, alături de Înțelepți, magi albi în devenire se pregătesc deja pentru apărarea celorlalte popoare dar și pentru atacul asupra magilor negrii.
Toate cunoștințele acumulate de-a lungul istoriei Islandisiei au fost adunate în Cronicile Înțelepților care încă se scriu. Însă, doar cei inițiați reușesc să le citească și să se folosească de ele. Înțelepții, prin intermediul Învățătorilor, transmit parte din aceste istorii celor mai mici locuitori ai planetei: copiilor.
Ei bine, povestea noastră cuprinde aventurile pe mările și insulele Islandisiei prin care trece un copil care crește și se maturizează, căutând Piatra Soarelui ce a aparținut cândva popoarelor din Arhipelagul Celor Trei Insule. Va reuși el să-și salveze poporul de sub vrăjile magilor negrii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aventurile Suboceanice: Trezirea Puterilor Ascunse

 Am publicat o nouă povestire fantastică! Poate fi achiziționată de pe Smashwords și  pe Google Play . Scurtă descriere : Într-o lume subac...