O călătorie în țara lui Moș Crăciun



Este gata!
A apărut pe smashwords și googleplay.

„Cine n-a auzit de Laponia? Cine nu știe că aici, în Laponia, se află Țara lui Moș Crăciun? Dar cine a văzut Laponia? Și mai ales cine a văzut adevărata Țară a Moșului? Ei bine, eu am văzut-o! Da, am reușit să ajung acolo și ceea ce vă voi prezenta în continuare se bazează pe această experiență fantastică pe care am trăit-o în îndepărtata Laponie.
De la bun început trebuie să vă spun că nimic nu se compară cu ce am trăit și cu ce am văzut eu acolo. Când am plecat spre Laponia nu credeam că voi ajunge într-o lume de basm. Și când zic lume de basm, nu exagerez deloc. În primul rând trebuie să vă spun un mic mare secret: una este ce vedem noi la televizor sau pe internet despre Laponia, orașul lui Moș Crăciun, renii și elfii săi și cu totul alta este realitatea de acolo. Oare mai are sens să vă spun că nu oricine își propune să viziteze Laponia, chiar ajunge în adevărata Laponie?
Dar hai să pornim la drum, așa cum am făcut-o și eu cu ceva timp în urmă. Găsisem o ofertă pe net spre Laponia și mi-am zis atunci că asta este o ocazie perfectă pentru a vizita și nordul Scandinaviei… Ce mi s-a părut ciudat era că trebuia să răspund la un mic chestionar, înainte de a primi biletul mult visat. Nu-mi aduc aminte la câte întrebări am răspuns, dar știu exact că după ce am completat acel formular mi-au mai apărut încă trei, mai scurte, cu întrebări foarte bizare legate de sărbătoarea de Crăciun, despre Moș Crăciun, despre elfi, spiriduși, pitici și reni. Am crezut că este o joacă, o glumiță a celor de la agenție. Acum pot zice că treaba a fost foarte serioasă și la final, așa se pare, i-am convins să-mi dea un bilet special cu care să am acces în adevărata lume a lui Moș Crăciun. Nu vă spun mai mult, deocamdată.”
Cert este că în această poveste te vei întâlni cu ajutoarele Moșului: renii, elfii, spiridușii, piticii, dar și cu câteva personaje inedite, precum Marele Abies sau Vrăjitorul de Gheață. Vei avea ocazia să-l cunoști pe Moș Crăciun și faimoasa sa casă din Rovaniemi. 
Marele Abies, paznicul Nordului

Arhiva Moșului se înalță până la cer

Casa elfului Aluniță


Plantele de lângă noi și doctorul din ele

Acesta este titlul unei cărți în format electronic la care țin foarte mult: Plantele de lângă noi și doctorul din ele. Vara aceasta am lucrat la ea și a apărut tot pe Google play
Nu pot să spun decât atât: De multe ori apelăm la medic pentru a ne trata de tot felul de boli. Puțini sunt cei care știu că plantele de lângă noi ne pot trata de o serie de boli sau de diferite afecțiuni. Această carte oferă informațiile necasare despre plantele, florile, arborii care cresc în jurul nostru, despre calitățile pe care le au și mai ales despre minunile pe care la fac atunci când suntem bolnavi. Aș mai adăuga cava: cele mai multe plante (flori, arbori, arbuști), prezentate în acest ebook, cresc chiar în livada bunicilor mei de la țară. Ei bine, toate acestea au fost, sunt și vor fi utilizate de mine și de familia mea fără nicio reținere: urzica, păpădia, loboda, cireșul, vișinul, stejarul, cornul, socul, lăcrămioara, narcisa, fasolea, mărul, menta, afinul, brusturele, fragul, zmeurul, căpșunul, dovleacul, hreanul, mușețelul, nucul, pătlagina, salcia și multe altele.




    .

Recorduri geografice

De ieri, 5 martie 2018, am terminat volumul 1 la recordurile geografice. Deocamdată 40. Cartea poate fi descărcată gratuit 40 recorduri geografice


În acest volum se găsesc informații interesante despre cele mai mari aeroporturi din lume (primele 5), transiberianul, transtibetanul, panamericana, insulele Galapagos, cel mai fierbinte loc de pe Terra (Alazizia) și cel mai rece (stația Vostok), cea mai mare cădere de apă (Cascada Angel), cea mai lată cascadă din lume, cea mai mare anomalie magnetică (Kursk), cea mai întinsă țară și cea mai mică țară din lume, cel mai lung/vechi/adânc canal navigabil etc etc 
Fiecare loc din acest volum are o hartă însoțitoare care ajută cititorul să localizeze exact acel loc pe continent și în cadrul țării respective. Hărțile provin de la maphill.com!

Am început deja volumul 2 care va fi mai consistent.





Îmi place și geografia!

Pentru elevii de a XII-a care dau BAC-ul la geografie le-am pregătit o lucrare de zile mari: sinteza lecțiilor la Geografia României și la Geografia Europei, teste pregătitoare, subiecte de bac rezolvate și explicate, sfaturi utile în abordarea subiectelor și un index de termeni geografici. Elegant, simplu și accesibil.
Ebook-ul poate fi achiziționat de aici.


Prima mea carte despre Dunăre

Așa se numește ultima mea carte publicată pe Smashwords și pe Google Play. Se adresează copiilor și nu numai. Prezintă informații și mai ales imagini frumoase despre izvoarele și afluenții fluviului, despre orașele străbătute de Dunăre, dar și despre principalele poduri care traversează această apă. Nu lipsesc informașiile despre debitele maxime și minime din diverse puncte, inundațiile din ultimele două secole în tot bazinul (am inclus un tabel). Am adăugat un capitol inedit intitulat Dunărea și filatelia. Ei bine, aici am postat câteva mărci poștale faine și colițe superbe cu tema Dunărea: nave, steme ale orașelor de pe Dunăre, Delta Dunării etc. Apropo de deltă. Un capitol special este dedicat Deltei Dunării. Și nu în ultimul rând am inclus și două legende despre acest fluviu. O carte plăcută la vedere și la lectură.
Cartea poate fi achiziționată de aici

Aventurile Suboceanice: Trezirea Puterilor Ascunse

 Am publicat o nouă povestire fantastică! Poate fi achiziționată de pe Smashwords și  pe Google Play . Scurtă descriere : Într-o lume subac...